Verdens bedste facebookgruppe og kvinderne

Æblefjæset der blev væk

Hej igen

Efter en lille pause er det blevet tid til en opdatering, en opdatering på mit store projekt. I skulle jo nødig tro jeg har opgivet!

Sukkergrisen og den kolde tyrker!

Mit vilde projekt som for tiden virker enormt stort og sandheden er, at det er kæmpe stort. Dengang jeg startede og besluttede at dele det med verden var det vigtigt at jeg var ærlig og alt ville komme på bordet. Den sure med det søde, op og nedture, ja alt!

Jeg har hele tiden været klar over at der ikke var en genvej, eller en nem løsning. Det er og bliver svært og den konstatering baserer jeg på 20 års erfaring indenfor dette emne. 20 års erfaring betyder ikke jeg er ekspert, nok derfor det taget så mange år.. Men jeg er blevet klogere på mig selv og min livssituation har givet mig en mulighed som jeg aldrig får igen.

Mit projekt startede som et sukker- projekt, et projekt hvor jeg prøvede at udelukke alt sukker i alle mine måltider, madvarer og drikkevarer. Det var en positiv og befriende beslutning som hen af vejen udviklede sig til et lowcarb projekt hvor jeg stadig prøvede at undgå sukker. Prøver og prøvede fordi de skide producenter er sku snu og verdens mester i at narre os og provokere vores søde gen.

Jeg har over de to måneder projektet kørt udviklet min egen sundhedsfilosofi og principper. Jeg er idag pavestolt af de ca. 5 kilo jeg tabt siden starten. Jeg har opnået så mange positive fysiske fordele i min krop men den største forandring er sket i hovedet….

Jeg har valgt at ikke kalde mit projekt for en slankekur da det stadig ringer negativt i mine tanker og selvopfattelse. Det er egentlig ikke så vigtigt at jeg taber mig hurtigt – Jeg vil gøre det rigtigt…

Jeg har hen af vejen mødt muren, tabt motivationen og kæmper stadig med demonerne. Jeg kan ikke se den store forandring i spejlet udover at kinderne er blevet mindre og babserne krymper i kulden. Men jeg kan mærke en forandring i hovedet, en forandring som helt sikkert forandret mig og mine vaner. Kald det bare en livsstilsforandring fordi det er netop hvad det er. Jeg tænker anderledes end jeg gjort før. Jeg er langsomt ved at ændre negative vaner til vaner der er gode for mig. Jeg lærer at håndtere de dårlige dage hvor jeg før i tiden ville opgive og kaste håndklædet i ringen.

Jeg opgiver ikke, aldrig nogensinde.

Muren er der stadig og motivationen bliver til tider sat på prøve og de dårlige vaner kommer da også snigende. Dvs. JA – jeg spiser til tider en is, selvom den er fyldt med sukker og det usunde fedt. Jeg falder i fordi jeg vælger at falde i. Forskellen på dengang og nu er helt klart en bevidsthed om hvad jeg fylder min krop med og kodeordet her er at jeg ikke fylder mig mere. Der bliver ikke kørt mange is ned eller spist madvarer i enorme mængder. Jeg ved at alt jeg spiser har en konsekvens og gør noget ved min krop uanset om det er godt eller skidt. Det der er skidt for mig bliver mere sjældent og mindre vigtigt og der går sport i at finde sundere alternativ.

(Jeg vil i næste indlæg komme med en liste på hvad jeg helt præcis gjort af ændringer og de konsekvenser der har været og er)

Og Ja så er der lige det med sporten – det er p.t. mit sorte får. Forstået på den måde at jeg motionere flere gange om ugen – fitness og powerwalk, kajaker når det er lidt varmere og det hænder at manden og jeg tager en tenneisketcher i hånden. Men der er også noget der siger mig, at det ikke er nok. Som sagt før så er det bare sån det er. Jeg er jo trods alt gået fra at være en meget inaktiv sofa/tv slave til en mere aktiv knapt så meget sofa/tv nyder…. så ved I hvad ? Det er ok jeg ikke motionere så meget som jeg burde. Det skal nok komme og i kraft af at jeg snart skal tilbage på arbejdsmarkedet så vil mit aktivitetsniveau stige enormt og til den tid er jeg også ejeren af en meget lettere krop som lige meget hvad bliver noget nemmere at løbe rundt med..

Mit projekt er et sundhedsprojekt og fokus er at jeg skal have en sundere krop og leve et sundere liv end jeg har gjort de sidste mange mange år.

Det bringer mig ind på min definition af sundhed – For mig er sundhed bl.a. en bevidsthed omkring den mad og drikke jeg indtager. Jeg ønsker at give min krop noget der er godt og som den kan arbejde med på den gode måde. Mad som bidrager til bedre organfunktioner, mindre fedt omkring organerne, bedre og sund tarmfunktion, normalt blodsukker og sunde blodprøver som indikere at hele moteren kører godt, fra hjerne til tæer.

Sundhed for mig er en krop der er stærk med muskler der hjælper mine led til en langt liv uden for mange skavanker.

Ligeså meget som sundheden er en fysisk tilstand er det absolut også den mentale sundhed der er på spild. Det handler om at finde en balance hvor min krop takker mig med en bedre søvn, velbefindende og en energisk krop som kort fortalt er i balance. En sund selvopfattelse med sunde tanker og ikke mindst en inspiration til dem omkring mig. Jeg er så heldig at jeg kan bruge min nye sunde udvikling ligeså meget fagligt som personligt..

Er jeg bare en heldig kvinde, nu uden æblekinder ❤

Før billede

 

Nu billede

Næste indlæg kommer jeg mere ind på hvad jeg rent faktisk gør og har gjort – hvad mit tankemylder prøver at fortælle mig og lidt om de udfordringer jeg møder….

Kram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Verdens bedste facebookgruppe og kvinderne